Грибний суп за запропонованим рецептом можна готувати з різних грибів. Але з печериць суп виходить більш ароматним, з ніжним і легким грибним смаком. Взагалі, з печериць можна приготувати безліч смачних і поживних страв, але особливими виходять супи. Взимку з грибів можна приготувати ситні і наваристі гарячі супи, а влітку ніжні, холодні і легкі вегетаріанські супи — пюре.
Для того, щоб не перебити дивовижний аромат печериць і зберегти їх витончений і ніжний грибний смак, суп найкраще готувати без спецій і прянощів. Смачний, поживний, легкий і ароматний суп з печериць готується швидко і з доступних інгредієнтів. Для приготування супу підійдуть як свіжі, так і заморожені печериці. Але найкраще готувати суп зі свіжих грибів. Тим більше, свіжі гриби можна знайти в магазинах у будь-яку пору року.
Необхідні продукти:
Печериці витягніть із каструлі та перекладіть на друшляк, щоб стекла вода.
Цибулю, моркву і перець почистіть, потім поріжте і обсмажте на олії разом печерицями. Спочатку необхідно спасерувати цибулю, потім додати моркву, перець і гриби. Овочі й гриби готуйте під закритою кришкою 15 хвилин.
Картоплю почистіть і дрібно поріжте, потім покладіть у грибний бульйон і доведіть до кипіння. Додайте дрібно порізану цвітну капусту й обсмажені овочі та готуйте до готовності (приблизно 15–20 хвилин). Сіль і перець додайте за смаком.
Дрібно поріжте петрушку, кріп і часник, які необхідно додати у суп за 5–7 хвилин до готовності.
Грибний суп зніміть з плити і дайте настоятися хвилин 15–20. Смачний і ароматний суп з печериць готовий! Можете всіх кликати до столу!
Для того, щоб не перебити дивовижний аромат печериць і зберегти їх витончений і ніжний грибний смак, суп найкраще готувати без спецій і прянощів. Смачний, поживний, легкий і ароматний суп з печериць готується швидко і з доступних інгредієнтів. Для приготування супу підійдуть як свіжі, так і заморожені печериці. Але найкраще готувати суп зі свіжих грибів. Тим більше, свіжі гриби можна знайти в магазинах у будь-яку пору року.
Необхідні продукти:
- Печериці – 400-500 грам
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Ріпчаста цибулю – 2 шт.
- Солодкий перець – 1 шт.
- Цвітна капуста – 3-4 суцвіття.
- Часник – 2-3 зубчики
- Сіль і перець за смаком.
- Зелень кропу і петрушки
- Рослинна олія — для смаження.
- Грибний бульйон – 2-3 літри.
Покроковий рецепт грибного супу з шампіньйонів
Печериці помийте, поріжте й відваріть у підсоленій воді. Гриби необхідно варити приблизно 10–15 хвилин.Печериці витягніть із каструлі та перекладіть на друшляк, щоб стекла вода.
Цибулю, моркву і перець почистіть, потім поріжте і обсмажте на олії разом печерицями. Спочатку необхідно спасерувати цибулю, потім додати моркву, перець і гриби. Овочі й гриби готуйте під закритою кришкою 15 хвилин.
Картоплю почистіть і дрібно поріжте, потім покладіть у грибний бульйон і доведіть до кипіння. Додайте дрібно порізану цвітну капусту й обсмажені овочі та готуйте до готовності (приблизно 15–20 хвилин). Сіль і перець додайте за смаком.
Дрібно поріжте петрушку, кріп і часник, які необхідно додати у суп за 5–7 хвилин до готовності.
Грибний суп зніміть з плити і дайте настоятися хвилин 15–20. Смачний і ароматний суп з печериць готовий! Можете всіх кликати до столу!